Thursday, February 28, 2019

Здорове харчування рецепти





Здорове харчування кулінарні рецепти.


Що таке здорове харчування? Це, насамперед, вживання в їжу тих продуктів, які приносять людському організму одну суцільну користь. Здорове харчування - це зовсім не дієта і не обмеження себе, коханого. Принаймні, в тих продуктах, які можна вважати корисними і приносять більше користі, ніж шкоди.


Зрозуміло, в список здорового харчування. входить приготування страв національних кухонь, але не входить безліч продуктів, улюблених багатьма, як: сало, жирна свинина, густі вершки, вершкове масло. Замість цього використовуємо такі продукти як: знежирена яловичина, курка, кролик, риба, всі злакові, знежирене молоко, всі фрукти, всі овочі (особливо шпинат), знежирені сири, рослинна олія.


Здорове харчування вимагає і ведення здорового способу життя. Мова йде якщо не про періодичні заняття спортом, то хоча б щоденних прогулянках на свіжому повітрі. Здорове харчування - це обов'язковий сніданок на початку кожного дня. Це багато, дуже багато зерна в меню. Це щоденний набір свіжих фруктів і овочів всіх можливих кольорів, починаючи від червоного і закінчуючи фіолетовим. Це мінімальне споживання солодкого, мінімум жирів і масел тваринного походження. Здорове харчування - це достатня кількість води, що випивається щодня.


В меню здорового харчування обов'язково повинен входити йогурт, яким можна і снідати, і здійснювати короткі перекуси. Замість хліба здорове харчування повинне включати в себе зернові хлібці, дуже корисні і дуже живильні, з високим вмістом вуглеводів. Крім того, чудовим буде вживання каш, особливо вівсяних. Ну, а мюслі - це і зовсім обов'язкова умова.


Нарешті, вам належить переглянути власне здорове харчування. Це досить просто зробити: намагайтеся вживати вуглеводи до обіду, а білки - після. До полудня можете дозволити собі з'їсти цукерку або часточку шоколаду - це підвищить настрій і дасть сигнал мозку, що солодке отримано. На обід віддайте перевагу складним вуглеводам (наприклад, овочам) і білкам, що міститься в м'ясі. Вечеря повинна складатися з білка: сир, нежирна риба, яйця, кефір. Білкові продукти не відкладаються про запас, тому можна не боятися, що ви видужаєте. Але будьте уважні: це відноситься лише до повністю безвуглеводним продуктам, наприклад, нежирного сиру або м'яса.



Принципи правильного харчування - здорові рецепти


Ласкаво просимо в нашу кулінарну рубрику!


Приготування їжі – цікавий і захоплюючий процес, в якому, однак, треба враховувати не тільки смак і зовнішній вигляд, але і корисність для збереження здоров'я кожного приготованого блюда. Адже міцне здоров'я є запорукою гарного самопочуття і відмінного настрою.


Саме тому важливо використовувати рецепти, в яких закладені принципи приготування не тільки смачною, а й корисною їжі. Давайте згадаємо ці принципи.


Принцип перший. Споживати їжу слід відразу ж після її приготування, поки вона свіжа. Саме тому варто готувати кожен день невеликими порціями, щоб потім не довелося зберігати їжу в холодильнику і повторно розігрівати її у мікрохвильовці. Для того щоб приготування їжі не стало рутинним і нудним заняттям, необхідно урізноманітнити меню і використовувати по можливості прості рецепти, які не віднімають багато часу.


Принцип другий. Споживана їжа повинна повною мірою задовольняти потреби організму в необхідних йому речовинах. А для цього потрібно знати, що міститься в кожному з продуктів харчування. Щодня організм потребує білках, вуглеводах, жирах, вітамінах та мікроелементах. Правильне співвідношення цих речовин сприяє гарному стану кровоносної системи, підвищенню імунітету і поліпшенню обміну речовин. Саме виходячи з цього, варто вибирати рецепти для щоденного раціону. Для того щоб бути впевненим у тому, що організм отримує всі необхідні компоненти харчування, варто щодня готувати страви, що включають в себе кожен з цих елементів. Підходящі рецепти можна знайти в інтернеті або в книгах про здорову їжу. При цьому опубліковані рецепти зазвичай доповнюються описом, яке згадує кількість калорій, що містяться в тому чи іншому блюді.


Головним джерелом вітамінів і мікроелементів є салати. Зазвичай вони включають в себе кілька овочів, які містять різні корисні для організму речовини. Господині варто підібрати для себе підходящі рецепти, щоб кожен день радувати родину різними салатами.


Дуже корисним є салат з помідорів і огірків. Існують різні рецепти його приготування. Ось один з найпопулярніших і швидких методів:



  • 4 великих помідори

  • 3 невеликих огірка

  • Соняшникова олія

  • Зелень: цибуля, петрушка, кріп

  • Спеції: сіль, перець


Помідори нарізати дольками, огірки – кубиками, перемішати їх. Додати 2 ложки соняшникової олії, сіль і перець за смаком. Готовий салат посипати зеленою цибулею, петрушкою або кропом.


Принцип третій. Чим менше теплова обробка (крім м'ясних страв), тим краще. Як відомо, теплова обробка руйнує корисні речовини, що містяться в продуктах харчування. Саме тому не рекомендується занадто довго варити або смажити продукти. Зазвичай рецепти містять необхідні рекомендації по тривалості приготування. Відмінним рішення для повноцінного харчування є супи, що покращують обмін речовин і роботу шлунка. Досить часто супи використовуються в різних дієтах. Варто вибирати рецепти супів, що не вимагають тривалого приготування, як, наприклад, суп-локшина:



  • Курячий бульйон

  • 200 г відвареної курятини

  • 200 г картоплі

  • 1 невелика морква

  • Вермішель

  • Зелень: петрушка, кріп

  • Спеції: сіль, перець, лавровий лист


Відварити 200 г курятини, вийняти м'ясо з каструлі. Процідити бульйон, знову довести його до кипіння. Нарізати картоплю і моркву кубиками або соломкою, покласти в киплячий бульйон. Через 7-10 хвилин додати вермішель і посолити. Після того, як суп закипів, варити ще 10 хвилин. Додати нарізану відварну курятину і зелень. Через 2-3 хвилин суп готовий. Додати трохи перцю і лавровий лист.


Принцип четвертий. Варена їжа вважається більш корисною, ніж смажена. Не варто пересмажувати продукти, т. к. подібна їжа веде до підвищення ризику онкологічних захворювань. Також хорошим виходом для любителів смачно поїсти може стати запечена або тушкована їжа. Численні рецепти розкривають секрети приготування корисних страв на будь-який смак. Відмінним рішенням для гурманів може стати запечене м'ясо з овочами, постачає організм необхідними білками і вітамінами:



  • 600 г яловичини

  • 150 г моркви

  • 200 г солодкого перцю

  • 1 велика цибулина

  • Рослинна олія

  • Спеції: сіль, перець


Нарізати м'ясо невеликими шматками, злегка відбити. Вимити овочі, нарізати їх тонкими кільцями, після чого обсмажити в рослинній олії на дуже слабкому вогні протягом 5 хвилин. М'ясо викласти на деко, додати овочі, посолити за смаком. Запікати протягом години.


Дуже корисним продуктом харчування є риба, яка містить різні вітаміни і амінокислоти. Ці речовини сприяють бездоганній роботі мозку і нервової системи. Деякі види риби містять також жирні кислоти, які здатні розчиняти холестерин. Саме тому важливо вживати в їжу рибні блюда приблизно 2 рази на тиждень. Багато рецептів радять смажити рибу протягом короткого часу, щоб уникнути утворення підгорілою скоринки. Відмінним гарніром для риби вважаються овочі і картопля. Щоб підібрати відповідні рецепти рибних страв, необхідно для початку визначити, яка риба сподобається всій родині. Багатьом доведеться за смаком горбуша у власному соку запечена у фользі:



  • 500 г горбуші

  • 400 г картоплі

  • 2 невеликих цибулини

  • Рослинна олія

  • Зелень: цибуля, петрушка

  • Спеції: сіль, перець


Цибулю нарізати кільцями, обсмажити на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Картоплю помити, нарізати тонкими пластинами. Викласти його на лист фольги, змащений рослинним маслом. Зверху покласти рибне філе, потім шар цибулі. Кожен шар посолити і поперчити за смаком. Акуратно загорнути фольгу, закріпити її таким чином, щоб вона не розкрилася під час приготування страви. Запікати в духовці протягом 30 хвилин. По закінченні приготування посипати страву зеленню і подати на стіл.


Не варто забувати і про десертах, адже саме вони забезпечують організм швидкорозчинні вуглеводами, необхідними для нормальної роботи мозку і шлунково-кишкового тракту. Для повсякденного харчування варто підбирати рецепти, які використовують корисні вуглеводи, які містяться в натуральних продуктах – меді і фруктах. Вживаючи солодке, головне – не нашкодити своїй фігурі. Саме тому важливо, щоб десерт не був занадто калорійним. Одним з найбільш корисних десертів є фруктовий салат з використанням меду. Багато рецептів рекомендують змішувати різні фрукти:



  • 1 велике яблуко

  • 1 банан

  • 1 апельсин

  • 3 волоських горіха

  • 3 чайних ложки меду

  • Лимонний сік


Нарізати фрукти кубиками, добре перемішати, додати мед і лимонний сік. Посипати дрібно порізаними волоськими горіхами.


Завдяки нашій рубриці, ви зможете швидко знайти підходящі рецепти. Багато хто з них допомагають не тільки правильно харчуватися, але і економити час.


Це робить приготування їжі цікавим і захоплюючим процесом!



Здорове харчування: принципи, меню, рецепти


І спокон віків в жінці цінувалася краса. Наша зовнішня краса залежить не від того, наскільки дорогою косметикою ми користуємося, наскільки яскраво ми фарбуємося і носимо чи останні колекції відомих кутюр'є. Справжня краса йде зсередини. Якщо жінка здорова, то вона виділяє щастя і притягує погляди. Правий був той, хто сказав: «Ми є те, що ми їмо». Сьогодні ми поговоримо з вами про здоровому харчуванні .


Принципи здорового харчування



  • Приймайте їжу тільки тоді, коли ви дійсно відчуваєте почуття голоду.

  • Їжте не поспішаючи, ретельно пережовуючи їжу.

  • Приймайте їжу тільки сидячи.

  • Не намагайтеся заковтувати всю порцію відразу, кладіть її в рот дрібними шматочками.

  • Їжте тільки тоді, коли ви знаходитесь в спокійному і розслабленому стані.

  • З'їдайте не більше 4 страв за один прийом їжі.

  • Багато рухайтеся.

  • Намагайтеся не запивати їжу водою і не пийте рідину відразу після їжі.

  • Основний (за обсягом) прийом їжі повинен бути в обід.

  • Під час прийому їжі не відволікайтеся на сторонні предмети і постарайтеся сконцентрувати на процесі прийому їжі. Цей прийом допомагає максимальному засвоєнню їжі.

  • Їжа повинна бути максимально свіжою. Не варто їсти те, що було приготовлено вчора. Не полінуйтеся приготувати заново.

  • Їжа повинна бути натуральною.

  • Їжте більше клітковини. Свіжі овочі та зелень завжди повинні бути на вашому столі.


Дотримання цих принципів здорового харчування допоможе вам знайти здоров'я, а також допоможе вам тримати себе у формі.


Здорове харчування. Меню на тиждень


Настає такий момент, коли кожен з нас замислюється про своє харчування. Правильне воно? Чи приносить користь нашому організму або ж заподіює шкоду?


Варто пам'ятати, що головне в харчуванні - його збалансованість. Калорійність їжі, що вживається повинна відповідати витрачається енергії. Тому меню на тиждень має передбачати необхідне для організму співвідношення білків, жирів, вуглеводів і клітковини.


Ми хочемо запропонувати вас приклад здорового харчування - меню на тиждень :


Сніданок: рисові або кукурудзяні пластівці, без цукру, залиті нежирним молоком. Замість цукру можна додати мед.


Обід: відварна курка і рис, свіжий помідор, чорний хліб.


Вечеря: оладки з яблуком або ревенем.


Сніданок: Каша манна на молоці. Печиво. Кава


Обід: Борщ з квасолею. Салат з капусти. Курка. Фрукти. Мінеральна вода


Вечеря: Овочеве рагу. Котлета на пару. Чай з медом. Яблуко


Сніданок: Омлет з картоплею. Салат із зеленню. Томатний сік.


Обід: Щи зі свіжої капусти. Овочі з тушкованою рибою. Мінеральна вода.


Вечеря: Плов Помідор. Огірок. Грейпфрут.


Необхідно також дотримуватися принципу поділу і сумісності продуктів харчування. Нижче представлена таблиця, яка допоможе вам у поділі продуктів, які спільно погано засвоюються.


Здорове харчування для схуднення


Якщо ви вирішили скинути пару зайвих кілограмів, то саме час почати харчуватися правильно. А правильне харчування - це здорове харчування. Шанувальники дієт знають, що продуктом, що становлять основу здорового харчування для схуднення. є салат. Він багатий мікроелементами і вітамінами, що сприяють схудненню. А ось які продукти є додатковими елементами, ми зараз дізнаємося. Отже, список корисних продуктів, що сприяють втраті ваги:


Томати. Мають невисоку калорійністю, містять? добової норми аскорбінової кислоти і? добової норми каротину.



  • Капуста. Високий вміст клітковини + аскорбінова кислота.

  • Відварені і консервовані бобові і кукурудза. Містять білки, клітковину, вітамін B.

  • Солодкий перець. Містить каротин і аскорбінову кислоту.

  • Морква. Цінне джерело вітаміну A, корисного для зору. 2 потерті морквини на день, заправлені рослинною олією - ідеальний варіант.

  • Яйця. Цей продукт хороший тим, що дає організму протеїном, які необхідні для обміну речовин. Джерело фолієвої кислоти і селену. Дають відчуття насичення, що важливо для людей, що бажають схуднути.

  • Яблука. Один з найкращих продуктів для схуднення. Прекрасно поєднуються з багатьма іншими продуктами, є джерелом багатьох вітамінів і антиоксидантів, які очищають кишечник.

  • Авокадо. Містить чимало калорій, але в його складі безліч потрібних нам речовин. Можна додати кілька шматочків авокадо в салат.

  • Горіхи. Їх поживна цінність дуже висока, а значить вони досить калорійні. Але до їх складу входять: клітковина, білки, жири, вітамін E, мікроелементи. Також горіхи є хорошими чистильниками, тому 3-4 волоських горіха в день вам не зашкодять.

  • Маслини. На відміну від оливок не затримують воду в організмі і дуже корисні.


  • Багато жінок, починаючи серйозніше ставитися до свого харчування, мають тільки одну мету - схуднути і мати гарну фігуру. Але стрункість - це не головна мета здорового харчування. Метою має бути набуття жіночного і внутрішньої гармонії, зміцнення свого здоров'я, від якого буде залежати здоров'я ваших дітей!


    Вибирайте їжу відповідно до індивідуальних потреб. Адже всі ми різні, і що для одного смачно і приносить користь, для іншого є отрутою. Тому не існує єдиної дієти, яка підходила б усім.


    Рецепт здорового харчування


    Наш сайт хоче запропонувати вам один цікавий рецепт правильного харчування. Спробуйте приготувати його будинку, і ви не пошкодуєте! Ми гарантуємо!


    Запечена риба з соусом з білого вина:


    Інгредієнти на 6 порцій:



    • 1300-1400 г філе форелі, тілапії, лосося або будь-який інший риби;

    • 2 лимона (сік);

    • 60-80 мл білого сухого вина;

    • 2-3 зубчики часнику;

    • 1 ст. л. діжонськой гірчиці;

    • 1 - 1,5 ч. л. солі;

    • 0,5 ч. л. мелених перцю, коріандру, шавлії, насіння фенхелю;

    • 3 ст. л. оливкової олії.


    90-денна дієта роздільного харчуванняОснови правильного харчування



    Здорове харчування: рецепти в мультиварці


    Сьогодні майже у кожної господині серед кухонного начиння знайдеться диво-каструлька, яка і кашу приготує, і суп, і м'ясо, і навіть смачний пиріг спече. Мультиварка у сучасній життя – велика помічниця. З її допомогою можна без зайвих витрат часу сповна нагодувати всю сім'ю не тільки смачною, але і здоровою їжею.


    Прихильників правильного харчування, які ще не встигли придбати собі диво-каструльку, настійно радимо зробити це якнайшвидше. Відомо, що приготування страв правильного харчування вимагає від нас не тільки фантазії, але і зусиль. З мультиваркою все стане набагато простіше, так як вона має ряд режимів, придатних для приготування здорової їжі. Сьогодні ми поговоримо про режим «приготування на пару» і познайомимося з рецептами страв здорового харчування в мультиварці.


    Практично будь-яка сучасна мультиварка оснащена не тільки режимом «приготування на пару», але і спеціальною пластиковою кошиком з прорізами, в яку викладаються сирі продукти. У середньому здорове харчування рецепти в мультиварці на пару займуть у вас від 45 до 1,5 годин. Однак весь цей час вам не доведеться стояти над каструлею, періодично в неї заглядати і контролювати процес приготування. Мультиварка все зробить за вас.


    так корисно приготування на пару? Відомо, що страви, які пройшли через жарку, насичуються зайвим жиром і втрачають свою користь. Варені продукти насичуються водою, яка ніби вимиває з їх складу частину корисних компонентів. А от страви з мультиварки на пару зберігають свої корисні і смакові якості, містять мінімум жиру і мають дуже м'яку, ніжну структуру.


    Здорове харчування – рецепти в мультиварки на пару – можна порекомендувати людям з хворобами ШКТ, а також тим, хто піклується про свою фігуру. Також страви на пару є оптимальним рішенням для дитячого меню.


    Здорове харчування: рецепти в мультиварці. Курка в рукаві


    Ніжна, соковита курочка – їжа, улюблена багатьма. Пропонуємо вам рецепт здорового харчування в мультиварці, а саме курку, запечену на пару під соєвим соусом.


    Візьміть 4 грудинки, 2 зубчики часнику, приправу «італійські трави» і буквально 1,5 столової ложки соєвого соусу.


    Філе розріжте на дві частини, натріть сіллю, перцем і травами. Соєвий соус замішайте з тиском часником і прованськими травами, потім вилийте його в рукав і відправте туди ж філе. Закрийте рукав з обох сторін і відкладіть.


    У каструлю додайте близько п'яти склянок води, рукав покладіть в кошик для варіння. Запустіть режим «приготування на пару» на 50 хвилин.


    Після сигналу акуратно вийміть курку з рукава, полийте соєво-часниковим соусом і подайте до столу.


    Курочка вийде не тільки дієтичної, але і дуже ароматною, буквально тане в роті.


    Здорове харчування: рецепти в мультиварці. Котлети з м'ясом і грибами


    Страви зі свинини з-за своєї жирності рідко входять до складу страв здорового харчування. Але за умови приготування на пару час від часу можна балувати себе і свининою. Пропонуємо рецепт здорового харчування в мультиварці котлет з свинячого фаршу і грибів.


    Візьміть близько підлозі кг нежирної свинини, цибулину, яйце, близько 150 грамів печериць, м'якуш вчорашнього батона і 2 столові ложки молока.


    Як і в класичному рецепті котлет, м'якуш замочіть в молоці, м'ясо перебити у фарш. Збийте яйце і дрібно поріжте цибулю з грибами, потім додайте до фаршу. Не забудьте додати солі і приправ. М'якуш розімніть і додайте в ємність з фаршем, потім мокрими руками без додавання борошна зліпити котлети.


    Додайте в каструлю два літри води. Викладіть котлети в корзину, і готуйте близько години в режимі «на пару».


    Здорове харчування: рецепти в мультиварці. Яловичий шашличок


    Яловичина і телятина відносяться до розряду самого дієтичного червоного м'яса. А тим, хто любить шашлики, таке блюдо вже точно припаде до смаку.


    Вам знадобиться 500-600 грамів яловичини, 2-3 помідора, 1 шт. болгарського перцю, 1 морквина і трохи зелені. Не забудьте також про дерев'яних шпажках для наших шашликів. Всі овочі наріжте кружечками, м'ясо – шматками. Нанизайте по черзі овочі і шматки яловичини на шпажки. Викладіть їх або на металеву решітку, або, якщо дозволяє розмір, на кошик. Приправте сіллю і перцем, додайте воду і готуйте на пару протягом 45 хвилин. Перевірте готовність м'яса ножем. Якщо воно м'яке – мультиварку можна відключати, а страва здорового харчування подавати до столу, попередньо посипавши рубаною зеленню.








    style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
    data-ad-client="ca-pub-6667286237319125"
    data-ad-slot="5736897066">

    No comments:

    Post a Comment