Жанр: розважальний
Програма "Звана вечеря" давно полюбилася багатомільйонній аудиторії за те, що завдяки їй можна не тільки навчитися приготуванню оригінальних страв, а й опанувати деякі прийоми гостинності. Побачити, чого від тебе чекають гості і як їм це піднести.
На кожному тижні в змаганні беруть участь 5 героїв, які будуть кожен у свій день приймати гостей у себе вдома. Для цього їм потрібно протягом дня не тільки приготувати вечерю, а й привести будинок в порядок, придумати розваги для гостей і зробити по-справжньому комфортну атмосферу.
Наприкінці тижня, за результатами балів виставлених гостями, визначається кращий гостинний господар.
Ведучий шоу більшу частину дня проводить з гостинним господарем. Він допомагає йому у виборі продуктів і в приготуванні страв з святкового меню, а також веде бесіду на найрізноманітніші теми.
Ведучі: Олександр Ковальов та Григорій Шевчук
Звана вечеря, рецепти смачних страв
Зовсім недавно, запросивши знайомих на звану вечерю, нові рецепти і делікатеси не шукали, оскільки заповнювали стіл всім, що на той момент було в будинку. Виставлялися маринади, соління і маса заздалегідь приготовлених закусок. Готуючись до приходу гостей, ми робили різноманітні салати, холодці, холодець та інші страви, які подаються перед гарячим, головним блюдом.
Зараз багато що змінилося. У нашому сучасному суспільстві уподобання стали іншими. Все складніше чимось здивувати своїх гостей. Пропонуємо кілька рецептів, здатних задовольнити навіть гурманів.
Приготуємо оригінальний звану вечерю. Рецепти описаних далі страв будуть багатьом вашим гостям не знайомі. Наприклад, блюдо – Кок-о-вен, що в перекладі з французької означає півень у вині.
Страва готується досить просто, тому його цілком можна використовувати і на сімейну вечерю, рецепти якого добре всім знайомі і неодноразово випробувані. Це внесе різноманітність і додасть апетит.
Нам буде потрібно полуторакілограммовая тушка птиці та 150 грам не дуже жирного бекону. Бекон необхідно нарізати кубиками й обсмажити на не змазаній сковороді. Як тільки бекон витопити жир, відкладемо шкварки, оскільки вони нам знадобляться пізніше. Тушку обробити на шматочки, посолити і обсмажити в маслі, витопити з бекону. Викладемо готові шматочки з сковороди, а в маслі, що залишилося будемо пассировать заздалегідь подрібнену цибулю, досить 3 цибулин, і чверть кілограма нарізаних печериць.
Наприкінці пасерування додамо ложечку томатної пасти. Увіллємо півлітра червоного вина, наприклад, Бургундського або Божоле. І продовжимо випарювати соус протягом 10 хвилин. Потім додамо в сковороду готові шматочки нашої курки і шкварки бекону. Для загустіння треба приготувати бешамель, зроблений з 20 г борошна і 50 г вершкового масла. Обережно ввести його в наше блюдо і варити близько півгодини. Готове блюдо подається з овочами, які заздалегідь можна приготувати на пару, і зеленню.
Плануючи звану вечерю, рецепти можна вибирати самі неординарні. Таким незвичайним блюдом будуть щучі кнелі, що подаються з картопляним пюре і шпинатом.
Звичайно, цей делікатес навряд чи увійде до сімейну вечерю, рецепти якого вже давно підібрані, але цілком підійде для званої вечері. Отже, для кнелей потрібно купити щуку до двох кілограм і очистити тушку від луски, прибрати голову і видалити хвостову частину. Щуку потрібно випатрати, а після цього обробити її на філе. Готове філе пропустимо в м’ясорубку з двома шматочками білого хліба і однієї великої цибулиною. Посолимо готовий фарш і заправимо його меленим перцем, краще білим.
Потім приготуємо пюре з кілограма відвареної картоплі з 100 мл. вершків і трьох жовтків курячих яєць. Готове пюре посолимо за смаком.
Після цього візьмемо 400 грам шпинату, переберемо його, вимиємо і пробланшіруем в киплячій, трохи підсоленій воді з декількома крапельками лимонного соку.
Приготуємо кнелі з щучьего фаршу. Додамо їм форму за допомогою двох столових ложок і відваримо на пару. Далі викладемо на вогнетривке блюдо віджатий і нарубаний шпинат, на нього – готові кнелі і завершимо оформлення страви картопляним пюре. Подогреем, не доводячи до кипіння, 250 мл. вершків і введемо в них 2 жовтки. Отриману суміш поставимо на вогонь і доведемо до загустіння. Посолити, поперчити і заправимо рубаним кропом. Поллємо наша страва з викладеними кнелями, картопляним пюре і шпинатом готовим соусом і відправимо його в духовку на 10 хвилин. Делікатес готовий. При цьому дане блюдо – це не тільки званий, але і корисний вечерю.
Плануєте звану вечерю? Рецепти ще не закінчилися. Приготуємо для званої вечері баранячу ногу, запечену в ірландському стилі. Таке блюдо – це не зовсім корисний вечерю, рецепти якого радять лікарі-дієтологи. Але воно обов’язково викличе здивування своїм незвичайним смаком.
Для приготування купимо 100 г шпику, наріжемо його кубиками, баранячу ногу вагою 2-2,5 кг, часник і подрібнити його. Для цієї страви необхідно 100 грам меду, 50 грам перцевої м’яти, лимонний сік, бадьян і спеції.
З баранини зрізаємо зайвий жир, але не весь. У пісному м’ясі робимо надрізи і заправляємо в них невеликі шматочки сала. Змішуємо нарубану петрушку і інші інгредієнти і рясно натираємо цією сумішшю нашу баранячу ногу. Потім обережно поміщаємо її в кулінарний рукав. Нога повинна розміститися так, щоб верхній шар плівки не прилягав до неї, щоб утворилася рум’яна кірочка. Баранина запікається на невеликому вогні протягом 2 годин.
Приготуйте будь-яку страву на ваш звану вечерю, рецепти підібрані спеціально для любителів різного м’яса. Смачного вам і вашим гостям!
Звана вечеря
Якщо вас цікавить, що приготувати смачненького на звану вечерю. тоді ви заглянули в потрібний розділ. Сюди додаються як рецепти з покроковим приготуванням гарних, смачних і цікавих страв, гідних зайняти почесне місце на святковому столі, так і просто рецепти з фото. До речі, що приготувати на день народження, можна дізнатися в сусідній темі, яка так і називається: рецепти на день народження.
Чим звану вечерю відрізняється від звичайного? Тим, що звичайний увазі роздуми про те, що приготувати на вечерю чоловікові. Гості при цьому, як правило, не враховуються.
А для них будь-яка господиня прагне поставити на стіл найсмачніше блюдо, по можливості ще й красиво оформлене. Ось саме це і зветься запрошеним вечерею.
Будь звану вечерю складається зазвичай з трьох страв: закуски, основної страви та десерту. В ідеалі «на четверте» можна подати ще й «компот», чи то пак який-небудь симпатичний напій. Якщо у вас є хороші ідеї щодо того, який саме набір можна подавати на званій вечері, ви можете поділитися ними в даному розділі.
Для цього бажано в додатковому полі вказати, що ту чи іншу страву непогано гармонує в компанії інших, вказавши, яких саме.
Отже, що можна приготувати на вечерю. чекаючи приходу важливих гостей? Непогано для затравки переглянути кілька випусків передачі Звана вечеря, яка виходить на каналі Рен-ТВ. Там часто подають до столу вельми оригінальні страви, які з легкістю можна взяти на замітку.
Особливу увагу, звичайно ж, слід звертати на ті рецепти, які заробили найбільше балів з боку учасників програми.
Словом, думаємо, що приготувати на вечерю рецепти беремо в цьому розділі і ділимося думками з іншими людьми.
Сериал Званый ужин (Звана вечеря) — Zvanyj uzhin ua (2013)
Год выпуска. 2013
Страна. Украина
Жанр. телепередача, тв-шоу
Продолжительность. 3+ выпусков
Перевод. Русский, Украинский (Оригинал)
Режиссер. СТБ
Описание Сериала. Теперь популярное шоу в котором участники принимают в конкурсе где кто лучше удовлетворит гостей в гостеприимстве, выходит на канале СТБ. Каждую неделю собираются пятеро человек и по очереди захаживают к друг другу домой, там они ужинают и развлекаются.
Перед тем как начнется вечер к хозяину дома приходит ведущий, они вместе отправляются в местный магазин или на рынок чтобы набрать свежих продуктов для приготовления. У претендента есть три часа на то чтобы успеть все блюда, ему в этом помогает ведущий. Еще хозяин составляет меню которое раздается всем еще до начала вечера, они будут иметь представление чем их будут сегодня угощать. Принимающей гостей может сделать тематическую вечеринку, посвященной конкретной теме, иногда это бываю цыганские таборы, зомби вечеринки и другие прочие задумки. Сначала подаются закуски а затем наступает время основного блюда на которое делается основная ставка, а потом десерт. Гости высказывают свое мнение об этих блюдах, и не всегда они положительные.
Рекомендуем к просмотру один из проектов, который уже давным-давно завоевал всеобщую любовь и зрительскую симпатию. Если вы являетесь поклонником различных кулинарных шоу, тогда передача «Званый ужин» создана специально для вас.
Главными героями программы выступают самые простые люди, которые пригласили вас, телезрителей и съемочную группу, к себе домой. Они пожелали представить себя, как неплохих кулинаров и рассказать о своих мечтах стать известными поварами или просто поделиться вкусным рецептом приготовления интересных блюд. Если вы посмотрите передачу «Званый ужин» онлайн, заметите, что в проекте – всего пять участников.
Их главная задача состоит в том, что каждый из них заглядывает друг к другу в гости, пробует блюда, оценивают гостеприимность пригласивших. Сначала один из участников идет за продуктами, которые он собирается использовать в приготовлении запланированной еды. Позже на глазах у многоуважаемых зрителей занимается готовкой трех блюд.
Ими как раз участник будет угощать своих гостей. Каждому участнику вначале проекта предоставляется меню, после чего ведется его обсуждение. После того, как званый ужин окончен, герои программы ставят оценки хозяевам. А в конце недели подводят итоги и оглашают победителя…
style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-6667286237319125"
data-ad-slot="5736897066">
No comments:
Post a Comment